Adress: Brända Tomten, Korsningen Kindstugatan/Själagårdsgatan

Under Kastanjen seglar just nu in på min personliga topplista över mysiga plaster att hänga på under våren och sommaren. Detta ljuva fik ligger mitt i hjärtat av Gamla stan och har charmigt blommiga tapeter och puttenuttiga dekorationer i varje vrå. Ypperliga uteplatser för dem som vill ta med sig kaffekoppen ut i friska luften. Vad jag kunde se hade kaféet endast en toalett, dock var den väldigt fräsch och ren, plus i kanten för det! Väldigt trevlig personal och bra service.

Under_Kastanjen

Mysig läshörna där jag samtidigt kan spana på alla turister och övriga som vacklar runt på Kindstugatan.

 

Under Kastanjen har även ett eget bageri och brödförsäljning vilket säkerligen är tämligen poppis, i synnerhet för boende i närheten. Kaféet öppnade i juli förra året och är alltså relativt nya i området. Under Kastanjen ligger på torget Brända Tomten och precis som namnet indikerar, under kastanjen.

Under_Kastanjen

Mysig lokal och välbesökt toalett.

 

Detta ställe är riktigt populärt bland stans alla turister. Ryssar, tyskar, engelsmän och fransmän.. ja en efter en släntrade de in här för en kopp kaffe eller en god lunchsallad. Merparten av dem lyckades också med att rycka i dörrhandtaget till toaletten då det var upptaget. Jag iakttog detta lustiga beteende… INGEN av dessa kanske tio – tolv personer verkade ens ha en ynka förnimmelse om att det  går att kika på dörrlåset (är det där en röd plopp, vilket det var) signalerar det ganska tydligt att det redan är någon som besöker toaletten och att den alltså är upptagen. Ett tips bara…

Under_Kastanjen

Puttenuttiga lådor.

Pris: Standard. En lunch kostar 80 kronor, inklusive hembakat bröd och kaffe. I dag kunde jag välja mellan morotssoppa med ingefära, ost- och skinkpaj eller kycklingsallad. De serverar också pannkakor med sylt. En kaffe kostar 25 kronor (takeaway pris är 20 kronor). En varm choklad kostar 40 kronor (takeaway pris är 35 kronor). Finnas också möjlighet att beställa smörgåsar, med exempelvis köttbullar/rödbetssallad, salami/brieost eller en klassisk ost- och skinksmörgås. Dessa kostar från 69 kronor styck. Stort plus för riktigt gott och färskt bröd! Sittplatserna inomhus kunde kanske varit några fler då jag misstänker att det kommer bli ganska välbesökt under sommarmånaderna.

Under_Kastanjen

Min lunch bestod av kycklingsallad med en fräsch basilikadressing och hembakat bröd. Jag "vaskade" salladen med min radarblick och upptäckte, med glädje, att det inte fanns ett enda unket salladsblad på tallriken. Tack för det.

 

Öppettider:

Mån – Fre 8 – 20

Lör – Sön 9 – 20

(Efter midsommar kommer Under Kastanjen ha öppet till och med klockan 22:00. ) De har dessutom fått alkoholtillstånd.

Betyg:

 

 

 

 

 

 

 

 

GD Star Rating
loading…

Under Kastanjen, 5.0 out of 5 based on 1 rating