Adress: Svartmangatan 11

Nära till: Västerlånggatan och Stortorget.

Prisklass: Medel.

Gemytlig och lite halvtrång restauranglokal, beläget några hundra meter från Gamla stans tunnelbanestation. Slog upp portarna i början av april, så den starka tillströmningen har inte riktigt hunnit få möjlighet att slå rot där än. Stilrent inredd matsal med plats för cirka 40 matgäster. Fönsterna pryds av välputsade ljusstakar och akvarelltavlor i olika storlekar.

Denna regnmulna och dimmiga söndag såg, såväl trötta svenskar som nyfikna turister med kameran i högsta hugg, till att smörja kråset med de italienskinspirerade standardrätterna pizza och pasta, eller ”svensk husmanskost med italiensk inspiration” som ägarna uttrycker sig på restaurangens egna hemsida.

Capriccosa, vegetarisk och husets pizza (tomat, mozzarellaost, champinjoner och parmaskinka) var tre av de totalt sju olika pizzaalternativen. Priserna låg mellan 95 och 155 kronor.

Pris: Pastarätterna kostar i snitt 140-150 kronor och överraskade väl egentligen inte med några förträffligheter. Tagliatelle med lax, scampi och blåmusslor, risotto med oxfilé med skogssvamp och parmesan, samt vegetarisk pasta med zucchini, aubergine, körsbärstomat och babyspenat i tomatsås var några av pastarätterna.

Starkt plus för den goda hummersoppan som restaurangen bjöd på till förrätt och för fin service. Minus för lite halvtorra, hårda och lite för välgräddade pizzor. Ett än större minus för valet att låta gästerna tvingas lyssna på kommersiell reklamradio under bespisningen, inte okej alls!

Barnmenyn innehöll endast två rätter (köttbullar med brunsås och potatismos samt köttfärssås med spagetti). Utan att ha smakat någon av desserträtterna törs jag ändå med gott samvete påstå att utbudet inte innehöll allt för många alternativ (med vetskap om att ju färre alternativ det finns på menyn desto bättre smakar rätterna, oftast).

Slutord: Strosar du runt i Gamla stans mysiga kvarter och är sugen på pizza, pasta eller kött (serverar även biffstek, lamm, kalv och kyckling) så är Restaurant da Vinci absolut värt ett besök.

Betyg:

Öppettider: 11 – 21 alla dagar.

GD Star Rating
loading…

Restaurant da Vinci, 5.0 out of 5 based on 1 rating