Adress: Prästgatan 17

Mysig och familjär restaurang, belägen på Prästgatan, i närheten av Stortorget. Romantisk middag för två eller helglunch med barnen? Kryp in är både trivsamt och avslappnat. En välbehövlig andningspaus från folkmyller och stojiga Västerlånggatan. Prästgatan är Gamla stans mysigaste gata, genuin och stillsam. Så besök detta matställe nästa gång du har vägarna förbi Gamla stan. Trevlig personal men minus för trång lokalyta.

Älgjärparna var tillräckligt kryddade och det hemgjorda potatismoset var lagom krämig. Måste dock erkänna att kantarellsåsen var en aning salt, i övrigt ganska fadd i smaken. Det är maträttens enda minus, i övrigt var lunchen såväl god som prisvärd. Generösa matportioner och hembakat bröd ingår.

Servicen är riktigt bra och inredningen samt belysningen ger restaurangen en angenäm inramning. Dessvärre är det ganska trångt i lokalen, borden är tätt placerade och dessutom är toaletten tokigt nog placerad mitt i själva serveringsgången, vilket leder till en del trängsel.

Pris: Riktigt bra lunchpriser under helgerna, som exempelvis älgjärpar med potatismos och rårörda lingon för 119 kronor. Eller krämig renpasta för 135 kronor. Kaffe ingår. Ett glas vitt vin kostar från 89 kronor, rosévin 78 kronor och rött vin från 78 kronor. På a lá carte-meny hittar du förrätter, som västerbottenpaj med kalixlöjrom för 195 kronor, hummersoppa för 146 kronor och räk- och kräftskagen med kalixlöjrom för 165 kronor. Varmrätter, som skaldjursgryta för 195 kronor och torskrygg för 275 kronor. Efterrättspriserna ligger mellan 48 och 135 kronor.

Öppettider:

måndag – fredag 17 – 23

lördag 12:30 – 23

 

 

 

GD Star Rating
loading…