Adress: Artipelagstigen 1

Artipelag är belägen i Stockholms skärgård och bjuder på såväl mysig natur som förträfflig konst. Ta båtfärjan från Nybrokajen i Stockholm (båtturen enkel väg tar cirka 1 timme och 40 minuter). Promenera på en bred och mysig gång som leder dig upp till själva byggnaden. Där hittar du utställningshall, butik med egna designprodukter, toaletter (på nedersta och översta plan) och restaurang med härlig utsikt över vattnet. Förvaringsskåp finns också på nedersta plan. Stor parkering med 350 platser, en ångbåtsbrygga för passagerarfärjor och en lång pontonbrygga för fritidsbåtar.

Pris: Biljettpriser till konstutställningarna ligger på mellan 100 – 250 kronor per person. Utställningen Ett, två, trä! kostar 100 kronor (ordinarie pris) och 50 kronor (ungdomar). Restaurangpriserna ligger på normalnivå – mellan 150 till 250 kronor för en varmrätt. Du kan exempelvis beställa kyckling med rostad potatis, körsbärstomater och mögelost samt lamm med potatismos och rotfrukter. Maten var helt okej, en aning smaklös och tråkig, vilket sänker helhetsbetyget. Brödet var dessutom för saltat och de kokta grönsakerna var kalla. Övrigt: Fin och fräsch lokal med förträfflig terrassutsikt. Kan vara en god idé att boka bord i förväg, i synnerhet om ni är ett större sällskap för att försäkra er om att få plats under högsäsongen.

Artipelag_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konst just nu: Utställningen Hello Nature med  konstnären William Wegman, som kanske är mest känd för sina fotografier av weimaranerhundar. Det bör nämnas att de  är rikligt utforskade i utställningen, men även naturen och vilken betydelse den har inom vår kultur, går att finna. Han visar målningar, teckningar, collage och filmer. Utställningen Ett, två, trä! är även den aktuell, här släpps skogen in i finrummet. Formgivarna tar träet till nya höjder.

På det hela är det en trevlig miljö, om du är konstintresserad. Saknar du intresse för konst och dess betydelse gör du rätt i att strunta åka hit. Det finns faktiskt inte så mycket annat att sysselsätta sig med här. Om du inte gillar att promenera i skogen förstås. Tämligen många turister åker hit, särskilt nu under sommarmånaderna.

Öppettider

11 – 18 alla dagar. Restaurangen har öppet mån – ons 11.30 – 16 och tors – sön 11.30 – Kvällsöppet.

GD Star Rating
loading…