Adress: Trångsund 10

Detta medeltida café ligger ett stenkast från Storkyrkan, I närheten av Stortorget. Fiket ligger I ett medeltida, grottliknande utrymme. Under medeltiden var detta ett fängelse. Idag har detta fik plats för cirka 120 stycken gäster. Caféet innehåller flera små gångar med bord och stolar. Lunch serveras vanligtvis mellan klockan 11 och 15 men då jag besökte dem vid klockan 10.30 gick det alldeles utmärkt att beställa lunch. Observera att detta fik inte tar betalkort utan endast kontanter, vilket är ytterst ovanligt här i Gamla stan. Jag törs lova att detta är troligtvis det enda fik här i trakten som bara accepterar kontanter som betalningsmedel.

Pris: Standardpriser. En lunch kostar 85 kronor, om idag bestod av lasagne, pizza eller bakad potatis. Priset inkluderar kall dryck bröd och sallad. Här finns också bakverk och småkakor, som blåbärspaj, kladdkaka, äppelpaj, våfflor, morotskaka och pannkakor. Kalla rätter kostar från 105 kronor, kaffe/te med våffla kostar 65 kronor, sallader från 95 kronor och matpaj från 85 kronor.

Lasagne med lite för mycket ost och för lite köttfärssås – ett vanligt problem när man beställer lasagne på restaurang tycker jag.

 

Mysigt och rymligt fik med en lite mystisk stämning, som förstärks av den dova musiken som strömmar ut ur högtalarna. Perfekt jobbmiljö under lugna morgnar och förmiddagar då det inte är så många matgäster här. Minus såklart för att grottan nere under markhöjd givetvis innebär noll mottagning/internetuppkoppling.

Jag, jobbet och tystnaden i detta källarvalv från 1300-talet.

Öppettider:

Mån – Fre

Lör

Sön

 

GD Star Rating
a WordPress rating system

Café Sten Sture, 5.0 out of 5 based on 1 rating