Adress: Stortorget 18

Bredvid Schantzska huset ligger café Chokladkoppen. Huset där detta fik ligger byggdes troligen redan under början av 1500-talet och heter Seyfridtzska huset. Byggnaden har dock renoverats vid flera tillfällen och ägdes förr i tiden av Johan Eberhard Schantz (som också ägde Schantzska huset).

Chokladkoppen_uteserveringen

Den alltid (nästan) fullsatta uteserveringen.

Uteserveringen bjuder på utsikt över Stortorget och är riktigt poppis, särskilt då det är riktigt vackert väder.Det är härligt att slå sig ner i fåtöljerna vid uteserveringen och blicka ut över torget. Alltid finns det något som sker. Här serveras alltifrån bakverk och kaffe till enklare luncher och middagar. Chokladkoppens systerfik, Kaffekoppen, ligger vägg i vägg (Storgatan 20).

Pris: Standard. Kanske något över normalpris. Läsk kostar 30 kronor, en hälsotallrik får du för 85 kronor. Frukt- och bärpaj, nöt- och kolapaj och cheesecake med vit choklad (är för övrigt den ni ser på bilden överst i detta inlägg) kostar 45 kronor styck.Fräsch sallad och riktigt god cheesecake. Tråkigt nog var läsken ljummen vilket sänker betyget.

Chokladkoppen_Hälsotallrik

Kycklingsallad för 85 kronor. Aningen snål portion i förhållande till priset kan tyckas. Eller?

Mysig uteservering men lite för dunkla lokaler för inomhusfika. Det är inte direkt den ultimata platsen för dem som gillar att läsa en bra bok i samband med kaffetåren. Vilket jag gärna gör om jag inte har sällskap.

Öppettider:

Mån – Tor 10 – 22

Fre 10 – 23

Lör 9 – 23

Sön 9 – 22

Betyg:

GD Star Rating
loading…